ZORGANIZOWANIE JADALNI W KUCHNI

Zorganizowanie jadalni w kuchni wymaga oczy­wiście odpowiedniej przestrzeni. Jeśli pomieszcze­nie kuchenne ma powierzchnię ok. 12 m2 można już ustawić tam na stałe niewielki stół z krzesłami dla 4—5 osób, jeśli jednak miejsca jest mało, moż­na zastosować stoły składane, wsuwane, podno­szone itp., rozstawiane na czas posiłku. Stołu ja­dalnego nie należy ustawiać w pobliżu ośrodka gotowania, gdyż w czasie posiłku konieczne jest swobodne poruszanie się przy wyjmowaniu potraw z naczyń, otwieraniu piekarnika itp. Wskazane jest natomiast umieszczenie stołu w pobliżu szafek spiżarnianych, gdzie w czasie posiłku nie wyko­nuje się już żadnych prac kuchennych i gdzie za­razem jest łatwy dostęp do produktów, które wprost z miejsca przechowywania wydaje się na stół. Pożądane jest ustawienie stołu w pobliżu okna i w taki sposób, aby jedzący nie musieli być odwróceni plecami do światła dziennego.

Witam, Jestem Michał i mam nadzieję, że trafiłeś w miejsce idealne dla siebie. Serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które poświęcone są mieszkaniom 🙂