ZE WZGLĘDÓW FUNKCJONALNYCH

Ze względów funkcjonalnych należy na ten cel prze­znaczyć jedną z szafek obudowy górnej, znajdująca się możliwie jak najbliżej stanowiska pracy w ośrodku przygotowywania tak, aby pracujac można było bez przesuwania się i schylania się- qać po wszystkie potrzebne produkty, po czym wstawiać je na miejsce natychmiast, gdy nie są potrzebne. Szerokość szafki spiżarnianej zależna jest w du­żym stopniu od potrzeb indywidualnych; ponieważ jednak w szafce trzyma się zapasy obliczone na krótki okres czasu i zamknięte w pojemnikach, które mogą być ustawione dosyć ciasno — wystar­czająca będzie szerokość 40—60 cm (przy szafce jednodrzwiowej) dla potrzeb małej rodziny i 60— —80 cm (przy szafce jedno- lub dwudrzwiowej) — dla rodzin większych. Rozstaw półek powinien być taki, aby na każdej z nich po zapełnieniu pojem­nikami o jednej wysokości, pozostała wolna prze­strzeń zapewniająca wygodny uchwyt.

Witam, Jestem Michał i mam nadzieję, że trafiłeś w miejsce idealne dla siebie. Serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które poświęcone są mieszkaniom 🙂