WYPOSAŻENIE I WIELKOŚĆ OŚRODKA ZMYWANIA

Wyposażenie ośrodka, w którym zmywa się naczy­nia kuchenne i stołowe powinno obejmować:zmywak jedno- lub dwukomorowy, z jedną lub dwiema płytami ociekowymi, z dopływem wody zimnej i ciepłej,płaszczyznę pracy z obu stron zmywaka,szafkę obudowy dolnej, stanowiącą obudowę zmywaka, z pomieszczeniem na przybory i chemi­kalia do mycia i czyszczenia,pojemnik na odpadki,szafki obudowy górnej na naczynia stołowe,szuflady na sztućce stołowe, urządzenia i przybory do mycia i czyszczenia. Wielkość ośrodka zależy (tak jak i w ośrodku przy­gotowywania) głównie od liczebności rodziny. Wielkość ta nie wyraża się w pojemności zmywaka, lecz w długości przylegających do niego płaszczyzn pracy, przeznaczonych do ustawiania zbrudzonych naczyń po jednej, a umytych po drugiej stronie zmywaka.

Witam, Jestem Michał i mam nadzieję, że trafiłeś w miejsce idealne dla siebie. Serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które poświęcone są mieszkaniom 🙂