WSZELKIE NACZYNIA

Wszelkie naczynia oko­licznościowe, dodatkowe i rzadko używane części zastawy, powinno się trzymać w innej szafce, nie stanowiącej obudowy ośrodków pracy, przeładowa­nych zazwyczaj przedmiotami codziennego użytku. Zdarza się często, że w połączonych ośrodkach zmywania i przygotowywania jest zbyt mało prze­strzeni schowkowej, aby móc pomieścić tam całe wyposażenie. Należy wtedy przede wszystkim ulo­kować racjonalnie całkowite wyposażenie ośrodka przygotowywania, a dopiero w pozostającej prze­strzeni rozstawić naczynia stołowe. Dużą pomocą w racjonalnym ustawieniu naczyń stołowych są specjalne stojaki druciane, grupujące w sposób zwarty i usystematyzowany wszystkie co­dziennie używane części serwisu stołowego i to w składzie śniadaniowym, obiadowym, kolacyjnym itp.

Witam, Jestem Michał i mam nadzieję, że trafiłeś w miejsce idealne dla siebie. Serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które poświęcone są mieszkaniom 🙂