W DUŻYCH KUCHNIACH

W dużych kuchniach, jakie spotyka się w starych domach, można po prostu oddzielić część kuchni, co jest tym łatwiejsze, że obecna or­ganizacja pracy pozwala na urządzenie części ro­boczej na bardzo małej przestrzeni wynosić powinna 35 cm. Blat taki może być zawie­szony na wpuszczonych w ścianę wspornikach me­talowych. W razie braku miejsca na ustawienie stałego stołu w kuchni, można zastosować jeden z wielu sposo­bów zmniejszania lub usuwania stołu w przerwach między posiłkami.Istnieją następujące sposoby zmniejszania stołu:opuszczanie klap,wyjmowanie jednej lub kilku wkładek, dzięki czemu blat stołu można zsuwać,składanie stołu na pół (jak w stolikach do kart 173),składanie stołu, rolowanie blatu itp.

Witam, Jestem Michał i mam nadzieję, że trafiłeś w miejsce idealne dla siebie. Serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które poświęcone są mieszkaniom 🙂