W BUDYNKACH WIELOMIESZKANIOWYCH

W budynkach wielomieszkaniowych organi­zuje się jeden ośrodek czystości, służący w pierw­szej fazie prac kuchennych do mycia produktów, w ostatniej zaś fazie do zmywania naczyń. Podwójne wykorzystywanie tej samej przestrzeni wymaga odpowiedniej koordynacji wykonywanych prac. Ośrodek przygotowywania musi być w cza- się gotowania się posiłku całkowicie uprzątnięty i wyczyszczony, aby natychmiast po spożyciu po­siłku mógł służyć jako ośrodek zmywania. Organizacja pracy w jednym uniwersalnym ośrod­ku czystości wymaga więc stałego utrzymywania porządku i czyszczenia po każdej fazie prac, pod­czas gdy praca w dwóch niezależnych ośrodkach ogranicza się do generalnego sprzątania w fazie końcowej.

Witam, Jestem Michał i mam nadzieję, że trafiłeś w miejsce idealne dla siebie. Serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które poświęcone są mieszkaniom 🙂