SZAFKI I SCHOWKI

Zakłady przemysłowe produkujące zblokowane trzony kuchenne gazowe i elektryczne, wyrabiają gotowe blaciki wykończone tak samo, jak i trzon, o  wysięgu ok. 15 cm, które można założyć z jednej lub z obu stron płyty grzejnej.W ośrodku gotowania przechowuje się stosunkowo niewielką ilość rzeczy, toteż szafek i schowków jest tu niewiele i raczej w obudowie dolnej, gdyż ze względu na gorąco, parę i swędy, nad płytą grzejną powinna być wolna przestrzeń lub odpowiednie urządzenia odwietrzające. Przechowywane przybory i produkty powinny być rozmieszczone w sposób następujący: W szafce lub na półce górnej obudowy (z prawej strony płyty kuchennej, nad blatem): zaprawy (mą­ka, krochmal), przyprawy (sól, korzenie, zapachy, kostki bulionowe, ocet, oliwa itp. oraz dodatkowo —kawa, herbata, kakao), naczynia i przyrządy, jak czajnik, czajniczek, maszynka do kawy, toaster, ruszcik.

 

Witam, Jestem Michał i mam nadzieję, że trafiłeś w miejsce idealne dla siebie. Serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które poświęcone są mieszkaniom 🙂