SZAFKI

W pobliżu miejsca pracy powinna być zawieszona rolka wsiąkliwego papieru (np. higienicznego) do przecierania zbrudzonych naczyń, zatłuszczonych rąk, zgarniania odpadków, wysuszania wilgoci itp.W szafkach dolnych i górnych, stanowiących obu­dowę ośrodka przygotowywania, przechowuje się naczynia, narzędzia, przybory, automaty i wszel­kie pomoce potrzebne do wykonywanych tam czyn­ności oraz ewentualnie zapasy suche, przyprawy itp.Naczynia: rondle, garnki, patelnie, miski, sita, naczynia miarowe, formy do ciast i legumin itp. trzyma się w szafkach zarówno dolnych, jak i gór­nych. Przyrządy: wagę, automaty, maszynki, przecie- racze, wyciskacze, noże, tasaki, łyżki i widelce robocze, osełki do ostrzenia, skrobaczki, tarki, obieracze do jarzyn i owoców, wydrążacze, no­życzki, otwieracze do puszek, korkociągi itp. trzy­ma się na półkach i szufladach obudowy dolnej.

Witam, Jestem Michał i mam nadzieję, że trafiłeś w miejsce idealne dla siebie. Serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które poświęcone są mieszkaniom 🙂