ROZPLANOWANIE WNĘTRZA

Rozplanowa­nie wnętrza szafek powinno być stałe: te same przedmioty powinny znajdować się zawsze na tym samym miejscu, ustawione tak, aby pomiędzy nimi było tylko tyle wolnej przestrzeni, ile potrzeba do wygodnego uchwycenia przedmiotu i wyjęcia go lub wstawienia na miejsce. Ta ogólna zasada jest szczególnie ważna właśnie w ośrodku przygoto­wywania, gdzie trzeba przechowywać dużą ilość wyposażenia i narzędzi kuchennych, miejsce w schowkach musi więc być dobrze wykorzysta­ne. W ośrodku tym zwykle pracuje się w po­śpiechu, wykonując wiele różnorodnych czynności, przy użyciu wielu rozmaitych naczyń i przyrządów, w czym znakomicie może dopomóc systematyka układu i ruchów.

Witam, Jestem Michał i mam nadzieję, że trafiłeś w miejsce idealne dla siebie. Serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które poświęcone są mieszkaniom 🙂