OGRZEWANIE PIECÓW

Ogrzewanie pieców kuchennych gazem i elektrycznością sprawia, że naczynia są czyste i można postawić je na stole jadalnym na odpowiedniej podkładce, zabezpieczającej stół od gorąca lub porysowania. Do przenoszenia potraw z ośrodka gotowania na miejsce spożycia, jako sprzętów pomocniczych używa się tac oraz stolika na kółkach.Komplet tac powinien obejmować kilka formatów, na większy i mniejszy zestaw naczyń; niektóre z nich powinny być przeznaczone do przenoszenia i ustawiania na stole razem z gorącymi naczynia­mi, co wymaga ciepłoodporności tac oraz uzupeł­nienia ich podkładką z azbestu, słomy plecionej lub drewna, izolującą od gorąca blat stołu jadalnego. Stolik na kółkach może, w razie braku miejsca, być składany , lepiej jednak (jeśli to jest możliwe), aby stał gotowy w każdej chwili do użytku.

Witam, Jestem Michał i mam nadzieję, że trafiłeś w miejsce idealne dla siebie. Serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które poświęcone są mieszkaniom 🙂